Како да се избере душек?
Навигација Преглед на производот

Латофлекс

Латофлекс CLASSIC Standard

Латофлекс MojSan CLASSIC Standard

За цената на нашите производи и достапноста на истите во други димензии Ве молиме да не контактирате на нашата инфо линија 02 3209 200 или на е-маил info@mojsan.mk
Конструкција на латофлексот
 
Standard фиксен и без можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
 
Технички информации:

 • Дрвена рамка на пружината за стандардни потреби
 • Рамка со висок квалитет од масивно, ламелирано, буково дрво со 16 букови летвички
 • Поголема стабилност со напречната летвичка
 • Подесување на тврдоста на три летвички
 • Не е подвижен во пределот на главата и нозете
 • Висина 6,5 цм
 • Ширина на летвичките 4,5 цм
 • Растојание помеѓу летвичките 7,0 цм
Сите латофлекси се во согласност со станадардите на индустијата за мебел, која произведува 1 цм потесни и 4 цм пократки (пр. Ако порачате латофлекс со димензии 200х90, ќе ви биде доставен латофлекс со димензии 196х89 цм).
 
Подлогата со летвички или латофлексот е неопходен елемент на еден систем за спиење. Асортиманот на латофлекс MojSan® е разновиден со цел да задоволи повеќе аспекти од потребите на корисниците. 
 
Во создавањето на оптимална удобност, влијанието на латофлексот е големо, а неговата функција е следна:
 
 • Презема дел од притисокот на телото и му овозможува на душекот дополнително прилагодување
 • Обезбедува циркулација на воздух и спречува појавување на мувла и габички
 •  Значително го продолжува векот на траење на Вашиот душек
 • Standard фиксен и без можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
 • Comfort флексибилен со можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
 • Motoric флексибилен со можност на електронско подигање во пределот кај главата и нозете
 • Душеците со пена и латекс задолжително треба да имаат латофлекс подлога поради структурата на материјалот од кој е изработено јадрото на душекот, за да му даде адекватна потпора на душекот, и овозможи дишење на душекот и долг век на траење.
 • Душеците со пена и душеците со џебчесто јадро треба да имаат потпора од типот на латофлекс и тоа што погусно наредени летвички поради структурата на душекот.
 • Душеците од класичен bonnell јадро на пружината не мораат задолжително да имаат латофлекс поради еластичноста која ја има внатрешната структура и која овозможува струење на воздухот.