Како да се избере душек?
Навигација Преглед на производот

Kарактеристики,Душеци

Душек Olea

Двослоен душек на база на џебно јадро

За цената на нашите производи Ве молиме да не контактирате на нашата инфо линија 02 3209 200 или на е-маил info@mojsan.mk

Двослоен душек на база на џебно јадро

Душекот Олеа е со висина од 30 cm и со својата конструкција може да задоволи широк спектар на потреби на корисниците со оглед на карактеристикете кои ги поседува и двослојното јадро од кое е конструиран. Анатомското јадро на овој душек е на база на појачано џебно јадро со висина од 17 cm кое е единствено од тој тип во производниот асортиман на Мојсан. Душекот е обложен со антиалергиско и антибактериско платно и во базниот дел и во горниот слој кој може да се отстранува. Душекот Олеа може да се користи и од двете страни, со или без споменатиот горен слој кој е на база на волна благодарение на патентот кој е поставен на двете страни на душекот.

Olivoli® третман

Предностите на маслинката како билка и нејзините медицински својства ја инспирираа технологијата да ја употреби и пренесе на платно. Маслиновото масло ги содржи витамините Е, А, Д и К кои ги обновуваат клетките и го успоруваат процесот на стареење. Тоа својство ,благодарение на технологијата, се пренело и на платното. Olivoli® третманот помага во одржување на влажноста на кожата. Кожата во допир со платното се обновува во текот на спиењето, Olivoli® платното ја прави кожата помека и поелсатична, со што обезбедува идеална средина за спиење.

 • Висококвалитетна навлака со антиалергиски и антибактериски својства изработена од комбинација на ткаенина и плетенина кои го задоволуваат OEKO-Tex® стандардот
 • 3D прозрачна трака која го задоволува OEKO-Tex® стандардот
 • Појачано анатомско џебно јадро со висина од 17 cm за правилна положба на телото
 • Душекот помага да се ублажи притисокот на телото, што ја намалува потребата за вртење во текот на ноќта бидејќи активно го апсорбира притисокот во текот на спиењето
 • Прозрачните и антиалергиски материјали обезбедуваат врвна хигиена во спиењето
 • Конструкцијата на душекот гарантира долготрајнотс и постојаност
 • Olivoil® третман со микрокапсули од маслиново масло на површинскиот дел од душекот
 • Olivoil® антиалергиска навлака
 • Волнена вата 500 g/m²
 • ПУ пена 1 cm
 • Ретекс
 • Антиалергиска ткаенина
 • ПЕС вата 350 g/m²
 • Патент затворач
 • ПУ пена ПЕ3030
 • Мек филц 700 g/m²
 • Појачано џебно јадро (тврдост F2)
 • ПУ пена ПН3540