Како да се избере душек?
Навигација Преглед на производот

Душеци

Душек Prestige

7-зонско јадро, затоа што мислиме на Вашиот ‘рбет!

За цената на нашите производи и достапноста на истите во други димензии Ве молиме да не контактирате на нашата инфо линија 02 3209 200 или на е-маил info@mojsan.mk

7-зонско јадро, затоа што мислиме на Вашиот ‘рбет!

Душекот Prestige припаѓа во самиот врв на понудата на душеци на Moj San. Јадрото на душекот е ергономски обликувано со мултипокет џебно јадро кое овозможува идеална анатомска потпора на Вашето тело при лежење. Ергономското јадро на душекот е обложено со плочи од висококвалитетна ХР пена, а самиот душек е надополнет со исклучително квалитетна навлака со карбонски влакна која Ве ослободува од статичкиот електрицитет. Внатрешноста на душекот е заштитена од влага преку зголемена циркулација на воздух во самиот душек поради профилираноста на ХР пените, додатно обезбедена проветреност преку пропустлива трака поставена на страничната навлака на душекот. 
 
За оние кои бараат висококвалитетни душеци, душекот Prestige е одличен избор и еден од најдобрите модели на душеци во широкиот асортиман на Moj San. Душекот е со вкупна висина од 25 цм, препорачан за лица со телесна тежина до 100 кг.

Intense® влакна

Последните научни истражувања покажаа дека електростатичното полнење кое е резултат на нашиот контакт со различни материјали го покачува нивото на хормонот кортизон, познат како хормон на стресот. Со овој хормон доаѓаат и негативните ефекти како што е несоницата-пореметување на спиењето, умор и недостиг на енергија. Платното Intense® содржи ултра текни јаглеродни нишки кои благодарение на структура на јадрото кое е проводник ги собира електроните и ги неутрализира, со што ви обезбедува релаксирачки,без прашина сон.

 • Вискококвалитетна навлака со антиалергиски својства, се пере на 30оC, направена е од плетенина која ги задоволува барањата на Öko-Tex стандардите
 • Навлака  на закопчување со патент од типот лете-зиме
 • 7 разлиични зони на mikropocket јадрото кое овозможува анатомско прилагодување на телото
 • Слој високоеластична ХР пена која овозможува подобро држење на телото
 • Внатрешна навлака
 • Intense® плетенината со јаглеродни влакна овозможува брзо празнење на електрицитетот од телото и овозможува длабок и релаксирачки сон
 • Intense® плетенината не собира прашина
 • Intese® антиалергиска навлака
 • Закопчување со патент
 • Волнена вата 250 г/ м2
 • ПЕС вата 250 г/ м2
 • Ретекс
 • Внатрешна навлака
 • ХР пена ХР4035
 • ПУ пена ПН3540
 • Мек филц 1000 г/ м2
 • 7 зонско multipocket џебчесто јадро
 • 3Д лента за вентилација