Како да се избере душек?
Навигација Преглед на производот

Душеци

Душек Basic Baby Patent

Високоеластичен душек за секого

За цената на нашите производи и достапноста на истите во други димензии Ве молиме да не контактирате на нашата инфо линија 02 3209 200 или на е-маил info@mojsan.mk

Високоеластичен душек за секого

Душекот Basic е класичен душек од пена кој претставува основа на понудата на душеци на Moj San. Јадрото на душекот се состои од ПУ пена која Ви овозможува добра анатомска потпора во текот на спиењето и чувство на нормална тврдост доколку душекот е поставен на латофлекс подлога. Анатомското прилагодување на душекот кон Вашето тело е овозможено благодарение на 7 зонското профилирање на јадрото на душекот. Платното на навлаката на душекот е антиалергиско и антибактериско и истото е фиксно, без можност за перење на истото. Душекот од сите страни е затворен со трака по неговите рабови.
 
Душекот Basic може идеално да Ви послужи како помошен душек, душек за Вашата викендичка или апартман, но и за секојдневна употреба. Душекот Basic е наменет за лица со телесна маса до 90 кг и има вкупна висина од 16 цм. Душекот е компактен и како таков добро би прилегал на Вашиот кревет.
 
  • Висококвалитетна навлака со антиалергенски својства, изградена од ткаенина која ги задоволува Öko-Tex стандардите
  • 7 зонско компактно јадро на душекот за дополнителна удобност
  • Душекот е прилагоден за лица со тежина до 90 кг

Aloevera® третман

Материјалот на навлаката е третиран со чудотворната билка алое вера за длабок, релаксирачки и здрав сон. Својствата на билката алое вера се пренесени на платното со помош на Aloevera® третманот: микрокапсулите алое вера која се наоѓа во платното  ја обновуваат кожата, ја одржува влажноста на кожата, дава чувство на удобност, го прави платното нежно на допир и му дава сјај.

  • Антиалергиска навлака
  • ПЕС вата 100 г/м2
  • Ретекс
  • ПУ пена ПН2534 профилирана