Како да се избере душек?
Навигација Преглед на производот

Перници

Перница MojSan Visco THERAPEDIC

Нова технологија во служба на здравиот сон!

За цената на нашите производи Ве молиме да не контактирате на нашата инфо линија 02 3209 200 или на е-маил info@mojsan.mk
Перница MojSan Visco THERAPEDIC ги намалува болките во вратниот дел на ‘рбетот предизвикани од оштетени нерви, болки како резултат на стоматолошки зафати или други проблеми поврзани со вратниот дел на рбетот.
 
Претставува идеална основа за Вашиот врат и глава и рамномерно се прилагодува на Вашите анатомски контури ослободувајќи го телото од притисоци во вратниот дел на ‘рбетот и овозможува услови за непречена циркулација на крв.
 
Кои се карактеристиките на перницата Visco THERAPEDIC ?

  • Мемори пена со затворени ќелии и појачана густина за врвна удобност
  • Воздушни канали за подобрена циркулација на воздух и исклучителна проветреност
  • Антиалергиска навлака перлива на 400C за едноставно одржување
  • 3D прозрачна трака за дополнителна циркулација на воздух
  • Therapedic – aнатомски продолжена екстензија на перницата за правилна потдршка на вратот
Помага кај проблеми со несоница, немир во текот на спиењето и главоболки поврзани со лошото спиење.
Може да се користи како додаток на CPAP уред со маска за потпомогнато дишење за пациенти кои патат од апнеа, нарушено дишење за време на спиењето каде се случува потполн прекин на дишењето неколку пати во текот на ноќта.
 

MojSan Visco Anatomic line перници

  • Одличен избор за специфични и пребирливи спијачи
  • Изработени од високо квалитетна мемори пена, анатомски обликувана за поставување на главата во соодветна позиција за спиење како би се избегнале негативните ефекти од превртување и барање на идеална позиција за време на спиењето.
  • Ортопедски и терапевтски карактер на делување на Вашето тело, помагаат кај проблеми со ‘рчење и ја поттикнуват циркулацијата на крв благодарение на способноста на прилагодување кон обликот и положбата на телото во даден момент.
  • Практични и преносливи перници со посебна торбичка за складирање и носење. Од сега не мора да се грижите за спиење на други места без својата перница! Каде и да сте Вие, тука е и Вашата перница. 
  • MojSan Visco Anatomic line перници – одговор на новата технологија за проблемите со спиење кои ги имаат луѓето како резултат на модерниот и брз начин на живот!

MojSan Visco anatomic line перници : Therapedic, ErgonomicTravel.

Понеси ја својата перница со себе!Коментари на некои од задоволните корисници

“Перницата е неверојатна! Ја нарачав за својот сопруг кој секогаш гласно ‘рчеше. Ова чудо го реши проблемот без оглед дали спие на грб или на страна, што е огромен напредок во однос на порано. Перницата е толку убава што морав да ја нарачам и за себе.”
Алма, 34 год. , Зеница БиХ

“ Ми требаше доста време да се одлучам да купам производ од ваков тип бидејчи не сум навикнат да плаќам толку за перница. После еден месец користење на перницата можам да речам дека за разлика од порано кога ми требаа три перници да ја пронајдам идеалната позиција за спиење, сега ми е доволно само оваа перница. Инаку сакам да спијам на грб. Сега гледам дека е вистина она што го кажуваат дека за работи како квалитетни чевли, кревет и перница не треба да се жали”
Елвир, 37 год. , Какањ БиХ

“Немам повеќе болки во рамењата и вратот. Не е бо потполност елиминирано моето ‘рчење но дефинитивно е намалено. Топло ја препорачувам перницата за некој на кого му треба квалитетна перница за добра подршка на вратот или некој што има помали проблеми со рчење”
Ведран, 56 год, Бања Лука БиХ
 
Перницата стандардно доаѓа свиткана во ролна и спакувана во практична кутија за носење